Posts Tagged ‘windows’

Garmin mapsource “Previous MapSource not found!” error

Tuesday, August 4th, 2009

I just wanted to do a fgresh install of Garmin program MapSource and I downloaded the installation files from garmin webpage.

Garmin MapSource Logo

Garmin MapSource Logo

When I try to install “Setup.exe” Iget an error “Previous MapSource not found!“.

So I checked the net for answers and solution to the problem and I found one that works.

MapSource Installation instructions:

1. Download MapSource software updater from Garmin.
2. Extract file MapSource_6156.exe downloaded using 7-zip or WinRAR.
3. From the extracted files, run MSMAIN.msi.
4. After that you can run Setup.exe and installation will be successfull.

Have a nice day and start using the MapSource for Garmin navigation…

How to use sendmail in windows

Wednesday, March 18th, 2009

Few days ago I got an email from “CKY-guy” and he was wondering about sendmail and perl mail script under windows. He asked me a few questions about it so I tought it would be interesting to post it on my blog. Questons were about does sendmail work in windows and apache for windows, does it work on windows server

1 do you have to use iis?
No – IIS and apache can be used (but it must be in windows enviroment since sendmail.exe is for windows os).

2 how do you call it from a perl script?
You can look at example perl script for sending mail at sendmail for windows velikan webpage.

3 will it run in windows server inverment?
Yes – it works in windows xp, windows server 2003, windows server 2000, vista (haven’t tested it but i think it will also work).

POP3 error can not connect to mail server

Monday, January 19th, 2009

One of mine clients had problem with connecting to slohost.net mail server. So we went and try to find out what was wrong. So his email didn’t work.

We tested on next order:

  • Is “This server requires a secure connection (SSL)” checked? It wasnt so its ok
  • If “My server requires authentication” checked? It wasnt so its ok
  • Lets loog at the windows firewall – is port 110 blocked? It wasnt so its ok
  • Is incoming mail server set ok? It wasnt so its ok

Now it time to try something more:

Next we tried to reset adsl connection bot also wasn’t working.

Lasst try was cheching if connection to server on port 110 was working.

We tested it like this: Went to Start -> run on windows start menu. Enter “cmd” and then enter “telnet domain_name 110“. If connection is successfull we get something like: “+OK Welcome to MailEnable POP3 Server <7648.5874843@slohostweb>

And prt-scr of the situation:

cmd prompt windows telnet port 110

cmd prompt windows telnet port 110

Telnet to mail server successfull

Telnet to mail server successfull

So we got ok response, but or client didn’t -He hot something like… “AVG proxy server” so I knew something was wrong with theirs antivirus so he disabled AVG antivirus and bing – mails are working again!!!

Plesk does not delete all WC log files

Thursday, January 8th, 2009

Well today I found out Plesk software on our server didn’t allways delete .log files from our server slohost I found out 3gB ob .log files were in c:\Inetpub\vhosts… folders.

So I went and run search function on folder c:\Inetpub\vhosts with search pattern “ex*.log” and got all of them. ctrl+a to select them all and shift+del to dele them all. Now I have much more spare space on server.

If anyone got same problem use my simple but effective sollution.