Google še vedno prevladuje med spletnimi iskalniki

Med brskanjem po spletu sem našel zanimivo raziskavo in sicer o spletnih straneh in njihov položaj v iskalniku. Najbolj zanimivo je, da ima  Google   poveljujoč položaj na svetovnem trgu iskanje, v skladu z novo študijo iz podjetja comScore.

“Globalnem trgu preiskava še naprej naraščali na izredni stopnji, s tako visoko razvitih in razvijajočih se trgih prispeva k močni rasti po vsem svetu,” je dejal Jack Flanagan, comScore izvršni direktor.

“Iskanje je očitno postaja vse bolj vseprisotne vedenje med uporabniki interneta, ki vozi navigacija ne le neposredno iz iskalnikov, temveč tudi v mestih in v omrežjih. Če enačijo napredek pri iskanju zmožnost ljudi, da obdelujejo podatke, nato pa svetu hitro postaja vse bolj izobražen ekosistema. ”

Iskanje celotnega svetovnega trga je več kot 131 billion iskanj, ki jih ljudje 15 ali starejših od doma in delovnega mesta decembra 2009, kar predstavlja 46-odstotno rast v preteklem letu.

Google iskalnik je bil prav tako na vrhu nepremičninkih iskanj po vsem svetu z 87.8 billion iskanja v decembru, ali 66,8 odstotka svetovnega trga iskanje. Google je zaznal 58 odstotno povečanje obsega poizvedb v preteklem letu. Yahoo strani je postavljen na drugem mestu s 9,4 milijarde iskanj (do 13%), sledijo kitajski iskalnik Baidu z 8,5 milijarde iskanj (do 7%). …

Pregled iskanja po deležih svetovnih spletnih iskalnikov

Pregled iskanja po deležih svetovnih spletnih iskalnikov

Torej če še kdo ni prepričan, da je potrebno svojo spletno stran optimirati na iskalnik google bo mogoče ob tem članku pomislil na to in dal spletno stran izdelati profesionalcu, ki jo bo optimiral in promoviral za najboljšo videnost na spletu.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Google še vedno prevladuje med spletnimi iskalniki”

 1. Jack Ashore Says:

  Google is undoubtedly the unchallengeable giant of internet world and I am sure no one will be able to join compete them in future too. The facts you ve mentioned are already showing them.

 2. Insurance Agency Says:

  The stronghold google has over the internet is insane, the competition commission would not allow such a dominance in any other industry, will the internet goliaths ever have to contend with such consumer action groups.

 3. r4i cards Says:

  Hello
  There is nice information Google and other search engines.I think its very easy to understand that information about well known sites.Thank you very much for giving this information to us.